Тим поводом су се Вршњачки едукатори Политехничке школе састали са ученицима ОШ Милоје Симовић, и представили глобалне принципе унапређења социјалне  једнакости. Социјална правда се заснива на принципима поштења, поштовања различитости, друштвеној заштити и примени људских права у свим подручјима живота. С тога су и наши ученици разговарали о примерима социјалне правде и неправде из стварног животног контекста и излагали идеје о остваривању једнаких шанси за све на нивоу школске и друштвене заједнице.

Ментор вршњачког тима ОШ „Милоје Симовић“: Александра Изгаревић

    

Aces – Посета Савезу слепих и слабовидих Крагујевац

      Као што је пројектним планом било предвиђено, чланови ученичког тима Политехничке школе су у проширеном саставу, уз подршку ученика ОШ Милоје Симовић, посетили канцеларију Савеза слепих и слабовидих у Крагујевцу.У сусрету са члановима локалне канцеларије Савеза, о образовању, професионалном оспособљавању и запошљавању слепих и слабовидих говорио је председник Савеза слепих Србије, господин Милан Стошић.

     Савез слепих Србије је основан 1946. године као резултат тежње слепих да раде организовано на остварењу својих специфичних потреба и интереса. У Србији је евидентирано 12.000 слепих и тешко слабовидих лица свих узраста и Савез за неке од основних циљева има ангажовање ради омогућавања равноправног живота слепих са лицима нормалног вида.

      Током посете наши ученици су се упознали са Брајевом азбуком и научили да се  свака ћелија писма састоји из шест тачака а да сваком слову одговара одређена комбинација тих тачака. Такође су сазнали о школовању и образовању лица са овом врстом хендикепа, о специјализованим школама и методама рада у образовању слепих. 

Координатор пројекта: Јована Јанић

     

 

Aces пројекат Политехничке школе - Посета Геронтолошком центру Крагујевац

       Ученички пројектни тим Политехничке школе на челу са менторком пројекта професорком Јованом Јанић је, са ученицима ОШ Милоје Симовић, посетио Геронтолошки центар Крагујевац.  Геронтолошки центар је установа социјалне заштите у надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, чија је основна делатност пружање услуга домског смештаја за одрасла и старија лица.

      Групи деце и младих ангажованих на пројекту о солидарности је, уз подршку ментора, омогућено да се упознају са просторним капацитетом Центра, и од стручних сарадника сазнају о делатностима које се нуде у склопу рада центра. Неке од тих делатности су стручни социјални рад, раднао-окупациона терапија и здравствена заштита. Након формалног дела сусрета, наша деца и млади су се упознали са корисницима Центра, и слободно време искористили за разговор и дружење са старима кроз разне друштвене игре.

Ментор вршњачког тима ОШ „Милоје Симовић“: Александра Изгаревић  

      

        Акцију реализовали чланови вршњачког пројектног тима:

Андријана Кнежевић

Николина Недељковић

Огњен Лакићевић

Кристијан Миленковић

Михајло Петровић

Милица Вуловић

Милица Маринковић

Јелена Весић

Јована Лазаревић

Милена Обрадовић, наставник српског језика

            Ментор вршњачког тима ОШ „Милоје Симовић“: Александра Изгаревић                              

повратак на претходну страну

Школски часопис

Кутак за родитеље

еВежбаоница

Распоред звоњења

ЗУОВ

Naši programi akreditovani u ZUOV | Centar za zdravlje, vežbanje i sportske  nauke

Документација школе

 

Распоред часова 1-4

Распоред часова 5-8

есДневник