Награђени радови ученика

Награђени радови ученика млађих разреда за учешће на литерарном конкурсу:

,,Mоја школа јуче, данас, сутра”
                                                     Лука Младићевић 3. разред

Moja школа ,,Милоје Симовић” се налази у малом шумадијском селу по имену Драгобраћа.
Та школа има сада осам разреда. Од првог до четвртог разреда било је по једно одељење. Настава се одржавала у сада старој школи, ограђеној жицом. Када је падао снег ђаци су морали да суше чарапе и рукавице на старој пећи. Сада, као и пре недостаје фискултурна сала. За ужину су се правила кувана јела, док их сада замењују сува пецива. Школа је најлепша у пролеће и тада се сви њени недостаци не виде. Тада је најлепша од свих градских школа препуних бетона. Наша школа има травњак са пењалицом и клацкалицом које су увек начичкане децом, као и дрвеће у дворишту. Имамо и леју са ружама. Мислим да су ђаци најлепши и најшаренији украс школе.
Моја школа ми се допада таква каква јесте, али бих у будућности волео да буде лепша и да пружа више могућности за дружење и игру.
 

,,Mоја школа јуче, данас, сутра”
                                                    Наталија Димитријевић 3. разред
Када сване јутро, ја се будим раздрагана. Волим сваки дан који је сунцем обасјан. Волим једно место где идем често, то је моја школа чија су врата увек отворена.
Моја школа је лепа и споља и изнутра. У њој владају љубав и поштовање. Ја волим школу зато што у њој стичем образовање и зато што имам пуно другова и другарица. Моја школа је смештена на брдаштецу, тако да је велика и обасјана. Када се ноћу пале светла по учионицама, она светли као звезда на небу. Ја своју школу волим као свој дом јер ми она пружа сигурност и радост.
Зато, свима гласно кажем да ми је школа тако драга, волим је чим закорачим у њу, чим пређем преко њеног прага.

  ,,Mоја школа јуче, данас, сутра”
                                                         Наташа Јанковић 4.разред
Моја школа се зове ,,Милоје Симовић ” и налази се у Драгобраћи.
Основана је 1919. године. Основну школу ,,Милоје Симовић” су похађали и моји родитељи и рођаци. Oд када је дошао нови директор школе Александар Ивановић, почео је да је реновира и ја сам срећна јер ће сада бити лепша. Када нам је владика освештао школу, припремили смо малу приредбу. Ја сам учествовала у фолклору и била сам срећна јер су ме гледали и владика и директор школе. Ја сам 4. разред, мој учитељ је Живко Васовић и много ми је жао што ћу се растати од њега. Они топли, летњи дани су досадни зато што ми недостају и моје другарице из одељења. Док сам на летњем распусту, само размишљам када ћу поћи у школу.
,,Од колевке па до гроба најлепше је ђачко доба”

 

 

 

 

 

 

Распоред звоњења

Распоред часова

Документација школе

 

Календар